Over ons

Oorspronkelijk is Auto Oosterhof een aftakking van het Landbouwmechanisatie bedrijf Oosterhof bv. Welke vlak na de 2e wereldoorlog als Garage L.Oosterhof is begonnen. In 1970 heeft Auto Oosterhof het Citroën dealerschap verworven voor de plaatsen: Grijpskerk, Zuidhorn, Grootegast, Marum, Leek, Winsum, Leens, Ulrum, Niekerk, Aduard. Anno nu zijn de plaatsen samengevoegd in de gemeente Westerkwartier met oa. de gemeenten: Zuidhorn, Grootegast, Marum, Leek, Noordenveld, Winsum, De Marne etc.
Veel 2CV/Dyane’s en daarna BXen, Xantia’s e.a. zijn er in de jaren verkocht. Al snel bleek de werkplaats, voor het Citroën onderhoud, te klein en is er in 1978 een nieuwe werkplaats naast gebouwd.

In 1985 is er een vestiging in Leek geopend, waar tevens het Suzuki dealerschap werd verworven.
In 1994 is het Suzuki dealerschap ingeruild voor Daewoo wat nu Chevrolet is. En wat nu van de NL markt is verdwenen.

In 1995 is er uitbundig het 25 jarig bestaan en het 25 jarig Citroën dealerschap gevierd en is de vestiging Grijpskerk als eerste Citroën dealer in Nederland ISO 9002 gecertificeerd. Dat we hier ver op vooruit liepen heeft te maken met onze bedrijfs filosofie om steeds onze grenzen te verleggen in klantvriendelijkheid en kwaliteit. Overigens werd vanaf 2001 iedere Citroën dealer verplicht, door de fabrikant, ISO gecertificeerd.

In 2005 is de vestiging in Leek verhuisd en overgedragen aan een nieuwe eigenaar.

Op 12-12-2006 was er de opening, door oud en huidige werknemers, van onze nieuwe showroom aan de N355.
Per 1-11-2010 is de overdracht van Leek naar de nieuwe eigenaar ongedaan gemaakt. Vestiging Leek valt nu weer onder directie van Hein Oosterhof.

Eind 2013 is Sander Hartholt mede directeur van Auto Oosterhof Grijpskerk bv geworden en heeft de exploitatie overgenomen.

Eind 2015 is opnieuw vestiging Leek overgedragen aan een nieuwe eigenaar. Nu aan Edwin Pompstra die al eerder in de functie van verkoper bij deze vestiging werkzaam was.

2020 is het jaar van ons 50 jarig bestaan en tevens vertegenwoordigen we
50 jaar het mooie merk CITROËN. 

Het huidige team van Auto Oosterhof Grijpskerk

Volg ons ook op: